En bra kiropraktor kan hjälpa dig med ischias, blodtryck, ångest, stress, kronisk smärta, psykisk hälsa och till och med öroninfektioner genom att förbättra dräneringen i öronen. Det är värt att lära sig mer om vad fördelarna med kiropraktisk vård kan åstadkomma. Nästa gång du har problem med matsmältningen eller ditt immunförsvar är nedsatt bör du överväga att boka en tid.

Kiropraktisk behandling kan bidra till att förbättra din hälsa. Vi har sammanställt en lista med nio imponerande hälsofördelar med att gå till en kiropraktor. Läs vidare för att få veta mer!

1. Lindring av ischias

Om du lider av smärta i nedre delen av ryggen eller obehag av ischias kan en kiropraktor hjälpa dig. Ischias är smärta som uppstår när ischiasnerven hamnar under tryck. Nerven går från nedre delen av ryggen genom höfterna, skinkorna, benen och fötterna.

En kiropraktisk justering hjälper till att minska trycket på ischiasnerven. Detta ger rörelse tillbaka till höfterna, bäckenet och nedre delen av ryggen.

Du kan behöva regelbunden kiropraktisk vård för att behandla din ischias. Det beror på din individuella situation. Men de kan hjälpa dig att komma tillbaka till ett bekvämare tillstånd.

2. Nacke- och ryggsmärta
De flesta människor besöker en kiropraktor för smärtlindring. Behandling av nack- och ryggsmärta med en kiropraktor är icke-invasiv och avgörande för din allmänna hälsa.

Eftersom den är icke-invasiv är denna typ av behandling mycket mindre riskfylld än kirurgi. Detsamma gäller för vissa typer av smärtmedicin med deras biverkningar.

Smärtbehandling av nacke och rygg hjälper dig med dina muskelspänningar, rörelseomfång och vardagliga aktiviteter. Din livskvalitet förbättras och du kan göra mer av de saker du älskar.

3. Graviditet
Detta är en av fördelarna med att gå till en kiropraktor som inte alla känner till. Kiropraktisk behandling hjälper kvinnor under graviditeten. En behandlingsplan kan göra graviditeten hälsosammare och bekvämare också.

Fråga din kiropraktor om denna typ av behandling finns tillgänglig. Om så är fallet kan de hjälpa till att avlasta ryggraden från dålig hållning. De kommer också att minska stressen genom att behandla nervsystemet med stora hälsofördelar.

4. Lindring av huvudvärk

Felställningar i nacke, rygg och ryggrad kan orsaka många huvudvärksproblem, och kiropraktorer kan minska effekterna och frekvensen av huvudvärk. De kan minska spänningar i musklerna också, tillsammans med smärta i ländryggen, vilket minskar blodflödet. Allt detta hjälper till med migrän.

5. Idrottsprestanda

Professionella idrottare använder kiropraktorer och sjukgymnastik ständigt. Detta faktum visar hur viktigt det är att hålla kroppen i form och redo för handling.

6. Matsmältning

En kiropraktor kan hjälpa till att rikta om kotorna. Detta hindrar nerverna från att be ditt matsmältningssystem om hjälp, till exempel genom att producera mer syra. Om du stoppar detta minskar du halsbränna, sura uppstötningar och vindar.

7. Mer än ryggsmärta

Kiropraktorer behandlar mer än ryggvärk. Men det är inte allt de behandlar. Kiropraktorer kan även behandla smärta i knän, fotleder, axlar, nacke, höfter och armbågar.

8. Immunitet

Allt handlar om vårt nervsystem. Nervsystemet styr hur våra celler och organ fungerar. Om det inte fungerar som det ska försvagas immunförsvaret.

En kiropraktors arbete kan avlasta nervsystemet. Detta gör att de kan förbättra funktionen hos andra delar av kroppen som bekämpar bakterier och virus.

9. MRI-undersökningar och röntgenundersökningar
En kiropraktor kommer att undersöka dig noggrant under ditt besök. Det är viktigt att de förstår dig, din situation och dina besvär.

Kiropraktorer kan hjälpa dig med olika hälsoproblem. De kan hjälpa till med rygg- och nacksmärta, muskelinflammation och skador. Din behandling kommer också att hjälpa till med uppgifter som de som anges ovan!

Kiropraktor Tumba

Kiropraktor Tumba – Kiropraktorvård har sitt behandlingsrum på Grödingevägen 49A.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here