Universal Pictures är den första Hollywood-studion som tillkännager att den kommer att börja använda och leverera sina produktioner med den senaste versionen 1.3 av Academy Color Encoding System (ACES), som den planerar att börja använda under fjärde kvartalet i år. Tillkännagivandet kommer att göras på torsdag under HPA Tech Retreat i Palm Springs.

ACES är en teknisk specifikation utvecklad av Academy of Motion Pictures Arts and Sciences Science and Technology Council för att hantera färg från kamera till efterbehandling för filmer och annan innehållsproduktion.

 

 

Version 1.3 kommer att förse Universal Pictures med mer standardiserade metoder för färghantering för produktion och post inklusive arkivering och bevarande, enligt Annie Chang, Universals vp för kreativa teknologier och medordförande för ACES-projektet på AMPAS .

Det skulle gynna kommande Universal-produktioner, inklusive Steven Spielbergs The Fabelmans , som är planerad att släppas den 23 november, och filmen utan namn Super Mario Bros. , som är planerad till debut den 21 december.

“ACES har gjort enorma framsteg under de senaste åren inklusive metadataspårning, ett vanligt [LUT]-format för vårt utseende och ett briljant sätt att förhindra felaktig översättning av färg från kameror,” sa Chang. “Med vårt antagande av de senaste uppdateringarna vill vi signalera till verktygstillverkarna att det finns en efterfrågan på ACES v1.3 i vår bransch. När ACES v2.0 är tillgänglig planerar vi också att använda den så snart den är tillgänglig i verktygsuppsättningarna.” Specifikationen för version 2.0 förväntas släppas i slutet av 2022.

Dessa typer av utvecklingar tar tid att implementera i filmproduktion och postproduktion; version 1.3 av specifikationen släpptes ursprungligen i april 2021 men pandemin försenade implementeringen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here