Det är lätt ett av de största spelen som kommer ut 2022, och Bandai Namco Entertainment och FromSoftwares Elden Ring kommer att leverera en upplevelse som kommer att tillfredsställa fansen, samt locka nykomlingar att prova den berömda Souls -liknande formeln som har tagit världen med storm.

Efter år av framgång med sina storsäljande släpp, är Elden Ring nästa i raden, med skapandet av en ny marquee-franchise för den japanska studion. Med massor av tweaks och innovationer som äger rum för att säkerställa att detta spel är den bästa produkten från FromSoftware, kommer det att bli en fantastisk tid för spelare runt om i världen.

Förvandla formeln med Elden Ring

För alla som är bekanta med Souls -serien , eller till och med Sekiro: Shadows Die Twice och Bloodborne , förblir grundspelet i stort sett detsamma för actionrollspelstiteln. Spelare utforskar en värld genomsyrad av lore och deltar i strider med höga insatser mot en uppsjö av skrämmande fiender, med risken att förlora dyrbara runor vid varje dödsfall.

Dessa tuffa utmaningar finns fortfarande inom Elden Ring , men det finns mer flexibilitet och tillgänglighet för spelare att experimentera den här gången. Spelare börjar spelet med att välja mellan 10 olika klasser, var och en med olika utrustning och startegenskaper.

Elden Ring är nästa stora från mjukvarufranchise och här är varför - Mounted Combat

Detta kommer till stor del att påverka startsättet, där magi är en nyckeldel av astrologens arsenal, medan sådana som Confessor, Warrior och andra förlitar sig mycket på sin närstridsförmåga. Om du föredrar det finns också den intressanta Prisoner-klassen som kombinerar närstridsmästerskap med Sorcery, perfekt för ett slutspelsbygge, och för den verkligt masochistiska, Wretch börjar med minimal utrustning, men med den största möjligheten att forma din egen hjälte/hjältinna .

Utrustning spelar uppenbarligen en stor roll i spelet av Elden Ring också, och det finns mycket att välja på som passar en mängd olika spelstilar i den senaste titeln av FromSoftware. Gå med lätt rustning för att hålla dig snabb med en snabb dodge roll, eller ta på dig den tunga rustningen och klara stormen, valet är ditt.

Gudomlig opposition

Alla dina val kommer att möta det strängaste testet när du står ansikte mot ansikte med de många chefer och minibossar som finns i spelet. Av dem alla ger halvgudarna den största utmaningen och kräver det mest strategiska förhållningssättet till bäst.

Som bevisades i det stängda nätverkstestet som ägde rum i slutet av 2021, kommer Margit the Fell Omen sannolikt att bli spelarnas första stora chef som ökar föresatsen. För att hjälpa dig att överleva kampen, här är några viktiga tips att komma ihåg:

 • Kampen äger rum på en smal gångväg, så var försiktig med att falla ihjäl!
 • Om du håller Margit på mellanområdet kan du identifiera hans attacker i förväg.
 • Dra fördel av hans svagheter för att förgifta/blöda om möjligt.
 • Kalla allierade med Spirit Ashes eller genom online multiplayer.
 • Lär dig att smita mot Margit när han attackerar istället för borta så att du kan göra skada när han missar.
 • När tillräckligt med skada är gjord går Margit in i en andra fas med ännu längre kombinationer. Lär dig mönstren för att hitta din möjlighet.

Förhoppningsvis kommer du att ha bemästrat tillräckligt mycket av spelets krångligheter för att bäst Margit the Fell Omen. För andra kanske du har snubblat på Flying Dragon Agheel i den närliggande sjön. Även om det kan verka skrämmande vid första anblicken, är det här det perfekta utrymmet för att prova den nya beridna striden i Elden Ring .

 • Fortsätt röra dig och håll dig borta från skada och attackera konservativt.
 • Identifiera när Agheel använder sina eldattacker, gå åt sidorna och gör lite skada.
 • Om du håller dig för nära draken kommer den att sopa området med svansen eller klorna, så se upp.
 • Stridssoldater kan utnyttja spillrorna längs klipporna för att bombardera draken samtidigt som de är säkra.
 • Att sikta på fötterna eller dess vingar är det säkraste, medan huvudet och kroppen bör vara områden för besvärjelser och avståndsattacker.

Med dessa två ur vägen har ditt äventyr bara börjat i den vidsträckta världen Elden Ring skapad av FromSoftware, och vilken värld det är…

Open World Goodness

Det här är första gången ett FromSoftware-spel innehåller ett element i en öppen värld, och det är säkert att säga att laget har gjort ett fantastiskt jobb. Den visuella designen är fantastisk oavsett var du befinner dig, särskilt i de underjordiska sektionerna som svänger och vänder för några fantastiska upptäckter.

Elden Ring är nästa stora från mjukvarufranchise och här är varför - en engagerande berättelse

Användningen av färger är också iögonfallande och ger inte bara en fantastisk bakgrund för dina äventyr, utan leder också spelare till potentiella belöningar och intressanta möten. Med tanke på den utmärkta designen för de tidigare spelen är detta på en helt annan nivå.

Med Torrent, din Spectral Steed vid din sida, är det ett måste att utforska och njuta av världen som skapats av studion, och du kan helt enkelt hitta något värdefullt som hjälper dig i din strävan att bli Elden Lord.

Skapa för fansen

Med så mycket ridning på lanseringen av Elden Ring var FromSoftware inte immun mot rädslan att göra fansen besviken. Som sådana sökte de så mycket feedback från samhället som möjligt, med det slutna nätverkstestet och de andra som följde var värdefulla typsnitt av information.

För att förstå vad som var viktigt för spelarna har laget sedan dess införlivat flera tweaks och förbättringar av spelet, inklusive att ändra hur HUD såg ut i spelet. Teamet kommer att fortsätta att stödja spelet med fansens hjälp, vilket borde hålla samhället uppe i många år framöver.

Förväntningar krossade

Sedan den första avslöjandet på E3 2019 har spänningen över Elden Ring inte försvunnit alls. Istället har spelet gått från klarhet till klarhet, och genererat många diskussioner med varje ny visning.

Efter att ha haft nöjet att uppleva spelet i dess fulla ära, är vi av den åsikten att Elden Ring inte bara är ett underbart mästerverk, utan det kan göra anspråk på titeln som FromSoftwares bästa spel någonsin. Arvet från studion har alltid varit starkt, och med detta senaste tillskott har FromSoftware verkligen befäst sin plats som en av de oberörbara studiorna i spelbranschen, och vi är desto bättre för det.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here