Femton år efter att ha fått sitt stora genombrott i  The Dark Knight , återgår David Dastmalchian till filmskaparen Christopher Nolan . Skådespelaren är den senaste att ansluta sig till den spretiga skådespelaren i Oppenheimer , Nolans kommande historiska film med J. Robert Oppenheimer, en av A-bombens fäder.

Att återförenas med Nolan markerar ett speciellt ögonblick för Dastmalchian, som kommer efter det största året i sin karriär, med en utbrytande roll som Polka-Dot Man i  The Suicide Squad och en sväng i Dune som den läskiga Piter De Vries.

 

Men redan 2007 jonglerade Dastmalchian med livet i Chicago som telefonförsäljare, biovaktmästare och teaterskådespelare när han såg en rollbesättning för The Dark Knight . Han provspelade för Nolan för att spela en av männen i bankrofsscenen, men fick inte rollen. Månader senare fick skådespelaren ett överraskningssamtal som berättade för honom att han hade fått en annan roll, rollen som Joker-hantlangaren Thomas Schiff. Rollen gav honom chansen att arbeta mot Heath Ledger, Christian Bale och Aaron Eckhart i ett par minnesvärda scener filmade i Chicago och London.

Dastmalchian skulle bli en favorit för Denis Villeneuve och arbeta i Ant-Man- filmerna, och han spårade allt tillbaka till Nolan.

“Allt började med att han valde att låta mig vara en del av den filmen,” sa Dastmalchian till THR för en profil från 2018 . “Hur tackar du personen som förändrade ditt liv så djupt?”

Efter The Dark Knight skulle det gå mer än ett decennium innan han fick se Nolan igen, när han råkade stöta på filmskaparen under en eftermiddag i en park. Han fick verkligen tacka regissören för att han förändrade hans liv.

Hans  Oppenheimer-  roll hålls hemlig. Filmen började produceras denna vecka , med Cillian Murphy överst på ett call sheet som inkluderar Robert Downey Jr., Matt Damon, Emily Blunt, Florence Pugh, Rami Malek, Benny Safdie, Josh Hartnett, Dane DeHaan, Jack Quaid, Matthew Modine , Alden Ehrenreich, David Krumholtz och Kenneth Branagh. Universal har satt ett släppdatum för filmen den 21 juli 2023.

Dastmalchian anslöt sig nyligen till skådespelaren i 1900-talets Stephen King-adaptation Boogeyman och har avslutat produktionen på  Boston Strangler för studion. Förutom skådespeleriet är Dastmalchian författaren bakom Dark Horses Count Crowley – serier Han representeras av Atlas Artists och Duncan Hedges på Hansen Jacobson.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here