Indieplattformsspelet Harlow , skapat av canceröverlevaren Arman Nobari och hans oberoende spelstudio Good Trouble, släpps för PC och Mac i mars.

Driven av önskan att skapa lycka trots svårigheter, lärde sig Nobari att utveckla spel samtidigt som han återhämtade sig från en omfattande operation – han hade en cancertumör i hjärnan – och genomgick en period av sjukhusvistelse.

 

Harlow , publicerat av Rogue Games, är ett spel som handlar om att planera en överraskningsfest i rymden som en studsig, klumpig robot. Den innehåller fysikbaserade pussel och ett lo-fi-soundtrack som samproducerats av OBFUSC, skapare av musik i Monument Valley och Neo Cab .

 

 

” Harlow är kulmen på år av svårigheter, sorg och uthållighet”, sa Nobari i ett uttalande. “Efter att ha överlevt cancer och tragiskt förlorat en av mina föräldrar, var Harlow projektet jag använde för att ge mig själv hopp under några av de mörkaste punkterna i mitt liv.”

Rogue Games chefsstrategichef Chris Archer hittade Harlow när han bläddrade igenom indiespelsidorna på Reddit. “Utan alla uppmuntrande kommentarer som lyfter den tråden till toppen av Subreddit, skulle vi aldrig ha upptäckt spelet, vilket är anledningen till att vi ger bort en gratis kopia till varje Redditor som kommenterade Armans ursprungliga inlägg,” sa Archer i en påstående.

Nobari dedikerar 0,5 procent av vinsten som genereras från Harlow till socialt påverkande organisationer Cancer for College respektive Black Girls Code.

Harlow debuterar på PC och Mac den 15 mars, med en Nintendo Switch-släpp planerad till senare i år.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here