En medicinsk grupp för narkosläkare har nöjt sig med 1 miljon dollar sin del i en rättegång om felaktig död väckt av Bill Paxtons familj angående skådespelarens död 2017 efter en påstådd misslyckad hjärtoperation.

Enligt domstolshandlingar som lämnades in på onsdagen i Los Angeles Superior Court, begärde advokater för Dr. Moody Makar och General Anesthesia Specialists Partnership godkännande av affären och försökte avvisa anspråk mot dem. Makar var anestesiläkare för Paxtons hjärtoperation.

 

General Anesthesia Specialists Partnership hävdade att det inte bär något ansvar för Paxtons död. Den hävdade i domstolshandlingar att “dess personal följde standarden för vård i den mån deras inblandning i vården och behandlingen av James Paxton, och ingenting som deras personal gjorde eller inte gjorde orsakade eller bidrog till hans död.”

Gruppen sa att den löste sitt ansvar i fallet för att “rimligen kompensera käranden och undvika att utsätta svaranden för en dyr och tidskrävande rättstvist.”

Skådespelaren, som medverkade i Twisters , Aliens och Apollo 13 , dog 2017 av en stroke efter en hjärtoperation. Hans änka och barn stämde Cedars-Sinai Medical Center och påstod att dess personal utförde operationen av oaktsamhet, som de hävdade var okonventionell och inte borde ha gjorts i första hand. De hävdade också att sjukhuset försökte dölja sin försumlighet genom att inte utföra en obduktion och ljuga för företaget som anlitats för kremeringen och minnesgudstjänsten att familjen inte ville ha en.

Kraven mot General Anesthesia Specialists Partnership inkluderade felaktig död, överlevnadsåtgärder och brott mot förtroendeplikt.

Cedars-Sinai Medical Center och Dr Ali Khoynezhad, som utförde operationen, kvarstår i fallet. En domare i LA beslutade i januari att Paxtons familj kan begära skadestånd för påståenden om att sjukhuset ägnat sig åt en mörkläggning för att dölja sin försumlighet.

Rättegången är beräknad att starta den 19 september.

Advokater för General Anesthesia Specialists Partnership och Paxtons familj svarade inte omedelbart på förfrågningar om kommentarer.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here